Praktische informatie voor vertrek

Het is zover, op vakantie naar La Bonne Source! Lees van tevoren nog wel even de praktische punten door om helemaal zorgeloos van de vakantie te kunnen genieten.

Route

Saint Martin Sepert ligt relatief dicht bij de snelweg waardoor we gemakkelijk te bereiken zijn. Vanuit Nederland volgt u Antwerpen, Lille en Parijs. Voor Parijs is het handig om tot aan Orléans Bordeaux te volgen, waarna u al snel de borden Limoges tegenkomt. U kunt bij afslag Uzerche (44), de snelweg verlaten. Vanaf daar volgt u gewoon de bordjes naar La Bonne Source.


Vloeistof chemisch toilet

Een belangrijk punt is uw chemisch toilet. In ons gedeelte van de Correze is niet iedereen aangesloten op de vaste riolering en ook wij maken gebruik van een grote septic tank. Houdt u er alstublieft rekening mee dat er absoluut geen chemische schoonmaakmiddelen in de septic tank mogen komen! Dit betekent dus ook dat het ten strengste verboden is om uw chemisch toilet te legen als u de gebruikelijke blauwe vloeistof heeft gebruikt. U kunt in plaats hiervan de groene, afbreekbare versie voor uw chemisch toilet gebruiken, maar ook afwasmiddel met een scheutje azijn heeft dezelfde werking. Mocht u toch de blauwe vloeistof in uw chemisch toilet kwijt willen is het noodzaak deze op een speciaal punt in het bijgelegen dorp te legen.


Stroomkabels

Het terrein van La Bonne Source is groot en op vele plekken staat het elektrakastje niet naast uw plaats. Zorgt u ervoor dat u voldoende stroomkabel meeneemt? Wij adviseren ten minste 40 meter kabel, dan zit u altijd goed.


Pinnen

Wij willen u erop attenderen dat het op de camping niet mogelijk is om te pinnen! U kunt het resterende bedrag van te voren overmaken of op de camping contact voldoen.


Auto

De camping is in principe een autovrije camping. Daarom is het alleen toegestaan om bij aankomst en vertrek, tijdens het uit- en inladen, de auto bij uw plaats te hebben staan. I.v.m de grootte van het terrein hebben wij besloten dat u tussen 9 en 11 en tussen 17.00 en 19.00 uur met 1 auto per gezin, max 1 keer de camping op mag om uw boodschappen of andere zware spullen uit te laden. Buiten deze tijden kunt u uw auto parkeren op de parkeerplaats bij de entree van de camping.


Brood

In het hoogseizoen komt de bakker iedere morgen verse broodjes brengen. Deze moet u wel bestellen; iedere dag vóór 12.00 uur brood bestellen op “de broodlijst” in de Bergerie. Houdt u er rekening mee dat wij op zondag geen brood leveren.


Huuraccommodaties regels

In onze huuraccommodaties mag u niet roken en ook zijn huisdieren niet toegestaan.


Internet

In 2020 hebben wij glasvezel gekregen op La Bonne Source. Dat betekent dat de toegang tot internet aanzienlijk is verbeterd. We zullen jaarlijks het bereik van de Wifi vergroten. In 2021 is er een goedwerkend wifinetwerk in het centrum en bij de huuraccommodaties. Alle gasten krijgen 100 mb gratis, tegen betaling zijn tickets voor 1 dag of week verkrijgbaar.


Hoogteverschil op het terrein

Omdat La Bonne Source in een vallei ligt, heeft de camping een heuvelachtig karakter. Het uitzicht is hierdoor op vele plaatsen prachtig, maar het betekent ook iets meer wandelinspanning. Houdt hier rekening mee met bijvoorbeeld kinderwagens. Bovendien hebben wij gemerkt dat hierdoor de camping minder geschikt is voor minder validen, gasten in een rolstoel of slecht ter been.