Veel gestelde vragen

De afgelopen jaren hebben wij de meest gestelde vragen verzameld. Lees hier alles over reserveren, onze accommodaties en andere praktische informatie voor vertrek.

6

 

Algemeen

La Bonne Source ligt in Saint-Martin- Sepert, ruim 900 km vanaf Utrecht. Houdt u er rekening mee dat in het hoogseizoen de Franse snelwegen drukker zouden kunnen zijn dan gebruikelijk.
Saint Martin Sepert ligt relatief dicht bij de snelweg waardoor we gemakkelijk te bereiken zijn. Vanuit Nederland volgt u Antwerpen, Lille en Parijs. Voor Parijs is het handig om tot aan Orléans Bordeaux te volgen, waarna u al snel de borden Limoges tegenkomt. U kunt bij afslag Uzerche (44), de snelweg verlaten. Vanaf daar volgt u gewoon de bordjes naar La Bonne Source.
Dat kan natuurlijk. Zelf hebben we daar niet zoveel ervaring mee, maar in 2014 vroegen wij onze gasten via onze Facebook pagina waar zij onderweg (voor één nacht) verbleven. We kregen de volgende positieve reactie`s: 1. Camping Les Petits Pres in Dourdan onder Parijs 2. Formule 1 in Orleans 3. Chambre d' hote au plaisir des hotes in Congerville, ca. 40 km onder Parijs 4. Camping Huttopia Rambouillet in Rambouillet (westkant van Parijs)
La Bonne Source biedt een beperkt maar gezellig programma. Dagelijks is er onder andere een sport/ outdoor activiteit, 3 keer in de week kinderclub en 's avonds een jeugdsamenkomst. Ook organiseren we een samenkomst op zondag en houden we één keer per week een sing-in. Dit alles onder voorbehoud: we passen het programma zo nodig aan op de aanwezige gasten, het weer en de behoeften.
La Bonne Source heeft een buitenzwembad van 7 x 17 x 1,5 meter. We verwarmen het zwembadwater tot minimaal 24 graden, maar in de praktijk is het water veel warmer door het mooie weer.
Het sanitair gebouw is bij het hoofdgebouw, en bevat naast toiletten douches en (a)fwasbakken ook een kinderbadje, wasmachines en strijkgelegenheid . Het toiletgebouw is kleiner en heeft geen wasmachine, strijkmogelijkheid en kinderbadje.
Nee, wij hebben geen kampwinkel. Wel kunt u 's morgens brood kopen op bestelling. Dit wordt iedere morgen vers gebracht door de plaatselijke bakker. U vindt de dichtstbijzijnde supermarkt in Lubersac op ongeveer 15-20 minuten rijden vanaf de camping.
U kunt betalen via de iDeal link op uw bevestiging. Hiervoor klikt u op de link ‘aanbetaling betalen, restant betalen of hele bedrag betalen’ in de e-mail. U komt dan terecht bij onze betalingsprovidor ‘mollie.’ Ideal is veilig, u kunt daarom met een gerust hart betalen. Ook kunt u het bedrag via overschrijving overmaken via telebankieren. Ons rekeningnummer vindt u in de toegestuurde bijlage in de bevestigingsmail. Bij aankomst op de camping kunt u alleen contant betalen, wij beschikken niet over een pin automaat. Voor betalingen vanuit het buitenland heeft u ons IBAN (NL47 RABO 0135 0713 21) en BIC (RABONL2U) nummer nodig.
Gezien de ligging van het terrein en het heuvelachtige karakter hebben wij gemerkt dat het voor minder valide, mensen slecht ter been of in een rolstoel niet geschikt is om bij ons te verblijven.
In 2020 hebben wij glasvezel gekregen op La Bonne Source. Dat betekent dat de toegang tot internet aanzienlijk is verbeterd. We zullen jaarlijks het bereik van de Wifi vergroten. In 2021 is er een goedwerkend wifinetwerk in het centrum en bij de huuraccommodaties. Alle gasten krijgen 100 mb gratis, tegen betaling zijn tickets voor 1 dag of week verkrijgbaar.
Het terrein van La Bonne Source is groot en op vele plekken staat het elektrakastje niet naast uw plaats. Zorgt u ervoor dat u voldoende stroomkabel meeneemt? Wij adviseren ten minste 40 meter kabel, dan zit u altijd goed.
In het hoogseizoen komt de bakker iedere morgen verse broodjes brengen. Deze moet u wel bestellen; iedere dag vóór 12.00 uur brood bestellen op “de broodlijst” in de Bergerie. Houdt u er rekening mee dat wij op zondag geen brood leveren.
Een belangrijk punt is uw chemisch toilet. In ons gedeelte van de Correze is niet iedereen aangesloten op de vaste riolering en ook wij maken gebruik van een grote septic tank. Houdt u er alstublieft rekening mee dat er absoluut geen chemische schoonmaakmiddelen in de septic tank mogen komen! Dit betekent dus ook dat het ten strengste verboden is om uw chemisch toilet te legen als u de gebruikelijke blauwe vloeistof heeft gebruikt. U kunt in plaats hiervan de groene, afbreekbare versie voor uw chemisch toilet gebruiken, maar ook afwasmiddel met een scheutje azijn heeft dezelfde werking. Mocht u toch de blauwe vloeistof in uw chemisch toilet kwijt willen is het noodzaak deze op een speciaal punt in het bijgelegen dorp te legen.
De camping is in principe een autovrije camping. Daarom is het alleen toegestaan om bij aankomst en vertrek, tijdens het uit- en inladen, de auto bij uw plaats te hebben staan. I.v.m de grootte van het terrein hebben wij besloten dat u tussen 9 en 11 en tussen 17.00 en 19.00 uur met 1 auto per gezin, max 1 keer de camping op mag om uw boodschappen of andere zware spullen uit te laden. Buiten deze tijden kunt u uw auto parkeren op de parkeerplaats bij de entree van de camping.

Reserveren

U kunt telefonisch reserveren (in het Nederlands) vanaf 31 oktober via 0342-476175 en vanaf 1 november ook online via de website.
In juni hanteren wij voor onze kampeerplaatsen geen vaste verblijfsperiode. Op zondag zijn wij gesloten, aankomen en vertrekken is dan niet mogelijk. Tijdens de zomervakantie hebben wij zaterdag als vaste aankomst- en vertrekdag. Wij hebben de voorkeur dat u tijdens deze periode hele weken reserveert van zaterdag t/m zaterdag. Onze huur accommodaties kunt u alleen voor hele weken reserveren van zaterdag t/m zaterdag. Vertrekken en aankomen op een andere dag is helaas niet mogelijk. Wilt u in de maanden juli of augustus op een andere dag aankomen en/of vertrekken dan is dat mogelijk, maar wij berekenen dan wel een toeslag a € 55,00.
Wanneer u een accommodatie heeft gehuurd kunt u vanaf 15:00 uur aankomen en zult u op de dag van vertrek de accommodatie voor 11:00 uur moeten verlaten. Heeft u een kampeerplaats gereserveerd dan kunt u terecht vanaf 13:00 uur en vertrekken is mogelijk tot 12:00 uur.
De reserveringsvoorwaarden zijn te bekijken via de volgende link: Reserveringsvoorwaarden
U mag naast uw kampeer middel twee bijzettentjes van max 4 m² plaatsen. Het is bij de gîte helaas niet mogelijk om een bijzettentje te plaatsen. Bij onze safaritenten, cabanes,tunneltenten en coco's mag u één bijzettentje plaatsen mits er niet meer personen gebruik maken van de accommodatie als waarvoor deze bedoeld is.
De meeste kampeerplaatsen hebben een oppervlakte van ±120 vierkante meter. De zon staat in de zomer hoog aan de hemel waardoor er weinig schaduw plaatsen zijn op La Bonne Source. We raden u daarom aan om een parasol mee te nemen. U kunt midden op de dag verkoeling zoeken onder de bomen of een duik nemen in ons zwembad.
De rode nummers op de plattegrond geven aan dat er geen caravan of grote vouwwagen op deze plaatsen kan staan. U mag dus wel met een tent op één van de andere plaatsen gaan staan.
Een reservering kan kosteloos worden gewijzigd. Dit is uiteraard alleen mogelijk onder voorbehoud van beschikbaarheid en voor zover het geen (gedeeltelijke) annulering betreft.
Het is mogelijk uw reservering schriftelijk (per brief/e-mail) tegen kosten te annuleren. De voorwaarden vindt u op: Reserveringsvoorwaarden Moet u annuleren vanwege een zwaarwegende reden zoals ziekte dan kunt u waarschijnlijk een beroep doen op ons annuleringsfonds. Neem daarvoor contact met ons op.

Accommodaties

Ja dat mag, u mag 1 bijzettentje plaatsen van max. 4 m². Let wel op: het is óf een partytent óf een bijzettentje. Beide mag niet.
Nee, al onze accommodaties zijn rookvrij.
Nee, in alle accommodaties zijn huisdieren verboden. Huisdieren bij de kampeerplaatsen worden toegelaten in overleg.
In al onze accommodaties liggen dekbedden en kussens. In elke accommodatie éénmaal een 2-persoons dekbed op de rest van de bedden vindt u een 1-persoons dekbed. Keuken- en bedlinnen dient u zelf mee te nemen. Dit kunt u helaas niet bij ons huren.
Nee, wij zijn geopend vanaf 1 juni t/m 1 september.
Dit kan u terugvinden op onze plattegrond of op de pagina van de accommodatie.

 

Zat jouw vraag er niet bij?

Toch nog een andere vraag of onduidelijkheid? Neem dan gerust contact met ons op!