Veilig op vakantie in 2021

UPDATE 16 juli 2021

Evenals in Nederland zijn de besmettingscijfers hard gedaald in Frankrijk. Dit komt o.a. door de strenge lockdown maar de resultaten van de vaccinatiecampagne worden ook zichtbaar. Op dit moment zijn de besmettingscijfers zeer goed, vooral in het zuidwesten van Frankrijk waar o.a. de Corrèze onder valt.

In Frankrijk zijn net als in Nederland de maatregelen afgebouwd. Er is geen avondklok meer, bijna overal is de mondkapjesplicht buiten vervallen en horeca, winkels, theaters, bioscopen en pretparken zijn weer open.

Ongetwijfeld heeft u gehoord over de persconferentie van president Macron. Hierin kwam een voorstel voor een gezondheidsbewijs aan bod die bijvoorbeeld in cafés en winkelcentra (dus niet een gewone supermarkt!) nodig zouden zijn. De voorstellen van Macron moeten nog in het Franse parlement besproken worden en daarna nog in regelgeving omgezet worden. Als dit al doorgaat zal dit ergens in augustus zijn. U kunt dus gewoon naar La Bonne Source komen en genieten van ons prachtige plekje in Frankrijk. Uiteraard kunt u gewoon gebruik maken van ons zwembad, ontmoetingsplekken, cafetaria en bergerie en is er een mooi programma. Ook in de omgeving is er genoeg te doen, markten blijven gewoon open net als buitenterrassen en activiteiten zoals kano varen zijn mogelijk.

Inreizen Frankrijk:

Nederland heeft een geel reisadvies voor Frankrijk en het land staat zelf ook al een tijdje toeristen toe, het is dus veilig en verantwoord om naar Frankrijk te komen. Wel heb je om Frankrijk in te reizen het EU Digitaal Corona Certificaat nodig. Een coronabewijs om te mogen reizen binnen de EU kan zijn:

  • Een negatieve testuitslag (Testen is gratis!)
  • Een vaccinatiebewijs (minimaal 2 weken volledig gevaccineerd)
  • Een bewijs dat u hersteld bent van corona (doormiddel van een positieve PCR-test van minstens 15 dagen en maximaal 6 maanden oud.)

De test die nodig is om te kunnen reizen naar Frankrijk is gratis! Kinderen tot 11 jaar hoeven niet getest te worden voor vertrek. De test kan je eenvoudig inplannen via: testenvoorjereis.nl.
Voor de terugreis naar Nederland is geen coronabewijs nodig en je hoeft niet in quarantaine.
Er zijn geen beperkingen voor het reizen met de auto. Er is geen mondkapjesplicht of maximumaantal per auto. Wegrestaurants en toiletten langs de snelwegen zijn gewoon open.

Veilig en onbezorgd op vakantie

Vorig jaar heeft bewezen dat ook in Corona tijd La Bonne Source een fantastische en veilige plek is om uw vakantie door te brengen. Mede dankzij het iets minder toeristische gebied de Corrèze, de ruime plaatsen en de openheid in de (toilet-) gebouwen is het een mooie en veilige plek om de (kampeer) vakantie door te brengen.

Mocht het reisadvies toch weer naar oranje of rood veranderen of als Frankrijk geen toeristen meer toelaat dan ontvangt u voor de aanbetaling een voucher en het restant hoeft niet betaald te worden of wordt teruggestort.

6

6