Omgeving

De Corrèze staat bekend als het groene hart van Frankrijk; het is nog niet ontdekt door het massatoerisme en heeft zijn authenticiteit behouden. U zult zich, net als wij, snel thuis voelen in dit nog ongerepte gebied, bij de nog gastvrije bevolking, weldadige rust en lekkere klimaat. In de omgeving zijn tal van mogelijkheden om te fietsen, wandelen, zwemmen of het bezoeken van charmante dorpjes. 

De Corrèze is het zuidelijkste departement van de regio Limousin, aan de voet van het Centraal Massief en biedt daarmee een afwisselend landschap van heuvels, rivieren en meertjes. Naar het oosten toe ligt de bergketen ‘de Monédières’ met zijn mooie vergezichten en de uitgestrekte hoogvlakte van het plateau ‘de Millevaches’ (1000 meren). Meer naar het zuiden liggen dichtbeboste heuvels die worden doorsneden door de rivier de Dordogne. Enkele highlights en tips in de omgeving van de camping: 

  • De Correze is rijk aan vele charmante dorpen, waaronder een aantal met het predicaat “un des plus beaux villages de France”. Ze hebben hun echte plattelandssfeer behouden. Echte een bezoekje waard zijn Collonges la Rouge, St Robert en Segur le Chateau.
  • Diverse kastelen en interessante bouwwerken resten uit de oude historie. Een aantal is opengesteld voor publiek en zeker de moeite waard.
  • De wandel mogelijkheden zijn onuitputtelijk. Ze beginnen direct in de aangrenzende omgeving van de camping.
  • Sportieve activiteiten in de directe omgeving:  Kajakken, zwemmen, vissen en paardrijden bijvoorbeeld. Lac de Poncharel (8 km) is een groot zwemmeer met volop recreatiemogelijkheden en waterfietsverhuur. In de Vezère (8 km) zijn vollop mogelijkheden tot raften en kanoën. 
  • Brive en Limoges zijn grote maar authentieke steden op ongeveer 45 min rijden van de camping waar kunt u terecht voor winkelcentra, terrasjes en het uitgaansleven.
  • Pompadour (10 km) is de paardenstad van Frankrijk. Erg leuk en een echte aanrader zijn de paardenraces die hier wekelijks wordengehouden. Zelf paardrijden in mogelijk op 9 km van de camping.
  • In de zomer zijn diverse bekende tuinen opengesteld voor publiek en worden feesten, rommelmarkten en muziekuitvoeringen georganiseerd.
  • Watervallen bij Tulle (43 km)
  • Een echte must en voor vele campinggasten een hoogtepunt van hun verblijf bij ons zijn de wekelijkse buurtbbq's. Elke avond in een ander dorp stallen de plaatselijke boeren en leveranciers hun producten uit, welke door de buurtbewoners onder het genot van een drankje en een live-bandje direct op de bbq worden gelegd. Ook u bent van harte uitgenodigd. 

De Corrèzianen zijn hard bezig met de verdere ontwikkeling van hun departement, op cultureel, toeristisch en sportief vlak. Op de site van Correze Toerisme staan nog veel meer leuke tips, kaarten en brochures om te downloaden of te bekijken. Klik hier om direct naar de site te gaan.

 

             

Terrein

Onze camping ligt in een vallei tussen de heuvels van de Corrèze. Er is een grote verscheidenheid aan wilde planten en bloemen en het terrein vormt een prima woonomgeving voor reeën, dassen, vossen, kleine pelsdieren, hagedissen, salamanders, kikkers en allerlei soorten vogels en vlinders. Over het terrein kronkelt het heldere riviertje de "Loyre". Deze zorgt voor afkoeling op zomerse dagen en vele idyllische plekjes. De Loyre varieert in breedte van 2 tot 8 meter, in diepte van enkeldiep tot middeldiep. Ze ontspringt op een afstand van 4 km uit een bron en behaalt de hoogste klasse in zuiverheid! Kinderen (en volwassenen!) kunnen er veilig in plonzen, pootje baden en dammetjes bouwen, met een klapstoel in de rivier een boek lezen of op ontdekkingstocht gaan door het water, onder en over boomstammen, langs leemoevers, keien en moseilandjes. Ook vissen is toegestaan.

De 100 ruime plaatsen liggen verspreid over het terrein van ruim 18 hectare. Door de bijzondere indeling van de camping bent u verzekerd van rust en ruimte. De natuur heeft verder voor een schitterende inrichting gezorgd. Het sfeervolle hart van de camping is gebouwd rond een enorme schapenstal van natuursteen, de Bergerie (schaapskooi in het frans). Voor de Bergerie ligt ons gezellige terras omgeven door een vlindertuin, met schitterend uitzicht over de heuvels.

La Bonne Source | Moulin de gany | 19210 | Saint Martin Sepert
E. info@labonnesource.nl | T. 0342 47 61 75 | © La Bonne Source