Routebeschrijving trein

U kunt met de trein naar onze camping reizen. Een uitgebreide beschrijving van de reis kunt u hieronder vinden. Een treinticket is o.a. te boeken op www.tgv-europe.nl en www.ns-hispeed.nl.

Heenreis Amersfoort/ Rotterdam - Uzerche

Vanaf Amersfoort vertrekt u op spoor 4a (indien dit anders is dan wordt dit aangegeven) naar Rotterdam centraal. Van Rotterdam vertrekt u naar Paris Nord. Als u daar aangekomen bent, volgt u de ‘M’(of ‘metro’). Voor de klaphekjes koopt u rechts een metroticket in de automaat. Kies bus, metro (1e hokje). Het kaartje kost €1,70. Met het kaartje (wat u bewaart!!) gaat u door de klaphekjes. Voorbij de hekjes slaat u rechtsaf en volgt u de oranje 5 richting Place d’ Italy. Het perron zit rechtsachter in.

Let op dat u de oranje 5 wel in de goede richting volgt: Place d’ Italty en niet Bobigny! Uitstappen na 9 haltes (+/- 10 min). Dit is heel goed aangegeven. Bij ‘Gare Austerlitz’ gaat u eruit. Als u uit de metro stapt, gaat u richting uitgangbord Grande Lines (t.g.v. Thalys) en blijf deze volgen. Daarna gaat u het metrostation uit.

Zodra u buiten bent gaat u een stukje rechtsaf (zie bord trains). Even verderop heeft u rechts de entree van de trein hal. In de hal gaat u rechts en dan ziet u de grote borden waarop de vertrektijden van de treinen staan. Hier staat op welke voiè(=perron)de trein zal vertrekken en ook het treinnummer. Dit is 20 minuten voor vertrek pas zichtbaar (controleer treinnummer op het bord). U moet wel 1,5 uur rekenen om van Gare de Nord naar Gare d’austerlitz te reizen. U blijft in deze trein zitten tot het perron van Uzerche.

Terugreis: Uzerche- Rotterdam/ Amersfoort

De eerste trein (Teoz) stopt vier keer (incl Limoges.) Op het eindstation staat niet aangegeven dat dit Paris Austerlitz is. Dit was bij mij het eindstation, iedereen stapte uit. Wel komt u van te voren een wit bordje tegen met de tekst Paris. Aan de eindtijd op je ticket kunt u tevens zien wanneer u op het eindstation bent aangekomen. Voordat u instapt staan op het station borden met de indeling van de trein. Van te voren kunt u hier de juiste treincoupé uitzoeken (staat op ticket). Net als in het vliegtuig staan de plaatsnummers boven de stoelen aangegeven.

Op Paris Austerlitz komt u aan in een grote hal (het heeft wat weg van een fabriekshal’. Aan het eind van de hal staat de lijn naar Bobigny al aangegeven met een oranje vijf. Deze volg u zoals aangegeven op de borden (rechts afslaan). U bent dan even buiten, daarna staat er op een wit bord 'metro.' Daar slaat u rechts af, vervolgens neemt u de trap naar boven naar de lijn Bobigny.

Hier koopt u een ticket, welke u moet bewaren (met het ticket kunt u de metro hal weer uitkomen)! De negende stop stapt u eruit(Gare 'du Nord. Twee uitgangen, de rechteruitgang neemt u niet, u neemt de uitgang die het meest links gelegen is. Daarna houdt u op de borden de ´grand lines´ (met tekens van thalys, tgv) aan, vanaf de metrostop een aantal trappen omhoog en een aantal poortjes (die u kunt openen met het metroticket). Daarna komt u in een grote hal, op een groot bord worden de treinen weergegeven. Vervolgens stapt u in op het aangegeven perron. Bij de thalys moet u met instappen het ticket laten zien.

In Rotterdam kan u met geluk overstappen op de trein richting Leeuwarden. Deze stond tegenover de trein waar wij uitkwamen op spoor 12b, maar kan ook vertrekken op spoor 15. U heeft 2 minuten overstaptijd, lukt het niet dan wacht u een half uurtje. In Amersfoort stapt u over op de trein richting Ede.

La Bonne Source | Moulin de gany | 19210 | Saint Martin Sepert
E. | T. 0342 47 61 75 | © La Bonne Source