Covid-19

Kunnen we in 2021 naar Frankrijk op vakantie?

UPDATE 19 juni 2021

Evenals in Nederland zijn de besmettingscijfers hard aan het dalen in Frankrijk. Dit komt o.a. door de strenge lockdown maar de resultaten van de vaccinatiecampagne worden ook zichtbaar. Op dit moment zijn de besmettingscijfers zeer goed, vooral in het zuidwesten van Frankrijk waar o.a. de Corrèze onder valt. Op dit moment staat het aantal besmettingen in Frankrijk slechts op 40 per 100.000 inwoners.

In Frankrijk worden net als in Nederland de maatregelen afgebouwd. Er is geen avondklok meer, bijna overal is de mondkapjesplicht buiten vervallen en horeca, winkels, theaters, bioscopen en pretparken zijn weer open. Ook zijn evenementen tot 5.000 bezoekers met een toegangstest/ vaccinatiebewijs toegestaan.

Inreizen Frankrijk:

Frankrijk toeristen weer toe, Nederland geeft op dit moment nog een oranje reisadvies voor Frankrijk maar de verwachting is dat vanwege de snelle daling van het aantal besmettingen het niet lang meer duurt dat dit aangepast wordt. 

Om Frankrijk in te reizen is vanaf 1 juli het EU Digitaal Corona Certificaat nodig. Een coronabewijs om te mogen reizen binnen de EU kan zijn:
-Een negatieve testuitslag (Testen is gratis)
-Een vaccinatiebewijs
-Een bewijs dat u hersteld bent van corona

Er zijn geen beperkingen voor het reizen met de auto. Er is geen mondkapjesplicht of maximumaantal per auto. Wegrestaurants en toiletten langs de snelwegen zijn gewoon open.

Risicovrij reserveren t/m 30 juni

Vorig jaar heeft bewezen dat ook in Corona tijd La Bonne Source een fantastische en veilige plek is om uw vakantie door te brengen. Mede dankzij het iets minder toeristische gebied de Corrèze, de ruime plaatsen en de openheid in de (toilet-) gebouwen is het een mooie en veilige plek om de (kampeer) vakantie door te brengen.

Tijdelijke actie: Risicovrij reserveren

Wanneer Nederland het reisadvies aanpast van oranje naar geel is nog niet duidelijk en afhankelijk van de gemiddelde cijfers in heel Frankrijk. Waarschijnlijk gaat dit niet lang meer duren gezien de snelle daling van het aantal besmettingen.

Is het reisadvies voor de Corrèze bij aanvang toch code oranje of rood? Of voert de Franse overheid een inreisverbod in?
Als u voor 1 juli reserveert krijgt u in dit geval 100% van het bedrag teruggestort. 

 

Mocht u al voor de tijdelijke actie gereserveerd hebben, dan blijft de regeling gelden dat u bij een oranje of rood reisadvies een voucher ontvangt van de aanbetaling. Het restant hoeft niet betaald te worden of wordt teruggestort.

 

La Bonne Source | Moulin de gany | 19210 | Saint Martin Sepert
E. | T. 0342 47 61 75 | © La Bonne Source